Cultuur en natuur op Ibiza

Ben je moe van het feesten, dan kun je op Ibiza genieten van prachtige natuur en cultuur. Er zijn talloze stranden, grotten en groen te bezoeken. Daarnaast vind je ook enkele prachtige spaanse monumenten en bouwwerken op het eiland.

Boottochtjes maken

Het zonnetje, luieren en rustig wat wijn drinken met uitzicht op een prachtig strandje. Klinkt dit als een heerlijk begin van je dag dan moet je zeker mee gaan met een van de Aqua Marine Boat Charters. Naast passieve activiteiten krijg je ook de mogelijkheid om te wakeborden, snorkelen of waterskieen. De boten zijn over het algemeen erg luxe ingericht en voorzien van alle benodigde faciliteiten.

Stranden

Een van de mooiste stranden om te bezoeken is Cala Bassa in Sant Antoni de Portmany. Je kunt dit strand per auto of bus bereiken maar veel leuker is om er met een boot heen te gaan. Dit kan vanaf San Antonio beach en duurt ongeveer 10 minuten. Het strand is ongeveer 300 meter land en omgeven door dennebomen. Het water is helder blauw zoals je alleen uit een fotoboek kent. Een ander strand dat wij aanbevelen is Playa de Ses Salines.

Cultuur

Het oude gedeelte van de stad Ibiza staat vol met prachtige architectuur en heeft een rijke historie. Wanneer je rond loopt door de stad zul je dat vanzelf zien.aan monumenten als Monumento a los Corsarios. Een mooi gebouw om te bezoeken is het oude fort dat je een prachtig uitzicht geeft over de stad en de haven. De beroemdste kerk is Iglesia de Santa Ines en ook deze is het bezoeken waard.

Wil je een dag iets anders doen dan kun je een kijkje nemen op Can Rich de Buscastell, een van de bekende wijnmakerijen op Ibiza