10 Reistips vakantie Ibiza

1. Op vakantie op de Balearen
Het eiland Ibiza maakt deel uit van de Balearen, zo heet die Spaanse eilandengroep. De andere Balearen zijn Mallorca, Menorca en Formentera. Eigenlijk zou je ze allemaal een keer moeten bezoeken welk elk eiland heeft zijn eigen kenmerken. Overigens is Mallorca het grootste eiland.

2. Ibiza
Ibiza vormt samen met Formentera de kleine eilandengroep Las Pitiusas. Ibiza ligt het dichtst bij Spanje. De stad Ibiza, hoofdstad van het eiland, wordt in de volksmond ook wel Vila genoemd en bevindt zich op een hooggelegen punt van waaruit de hele haven te overzien is. In het hogere gedeelte van de stad zie je het silhouet van de Kathedraal en het Kasteel te zien. In het lager gelegen gedeelte liggen de wijken sa Penya en sa Marina, waar veel winkels en restaurants zijn. Door die drukte is dit het centrum van Ibiza geworden.

3. Ibiza was het Hippie-eiland
Aan het eind van de zestiger jaren van de 20ste eeuw werd Ibiza beroemd vanwege de hippiebeweging die het eiland tot een alternatief cultureel paradijs maakte. Van deze beweging is het meest feestelijke aspect bewaard gebleven in de zogenaamde mode “Ad Lib”, die nog steeds één van de bronnen van inkomsten van het eiland vormt. Dus als je helemaal hip wilt zijn…..

4. Stranden
Aan de kust van het eiland liggen de stranden van Talamanca, Figueretes, Playa d’en Bossa en Playa des Cavallet, hoewel het beroemdste strand ongetwijfeld het brede strand van Ses Salines is, dit is waarschijnlijk beter bekend als het eerste nudistenstrand van Spanje.

5. Als je eens wat anders wilt.
De streek van Santa Eularia des Riu is een ander toeristisch centrum van het eiland. De Puig de Missa torent boven dit dorpje uit, waar zich de enige rivier van de Balearen bevindt. Na de stad Ibiza is Sant Antoni de Portmany de meest toeristische en gezellig drukke plaats van het eiland. De noordkust daarentegen, bekend als Els Amunts, is nog in vrijwel oorspronkelijke staat behouden gebleven en hier zijn maar weinig dorpen te vinden. Deze kust is vrij steil en beschikt over maar weinig toegangswegen.

6. Proef échte sangria.
Een bekende Spaanse drank is Sangria, een alcoholische drank met vruchten. Bij de maaltijden schenkt men plaatselijke wijn. In Spanje worden veel soorten wijn gemaakt. Beroemd zijn de aperitiefwijnen uit Jerez en Malaga en de tafelwijnen uit de Rioja. Sangria wordt op feestjes vaak nagemaakt door gewoon een zootje wijn door elkaar te gooien met vruchten erin. Als je dan toch op Ibiza bent, proef dan eens de échte sangria.

7. Doe een dagexcursie Formentera.
Maak een dagexcursie naar Formentera met de boot. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten. Je kunt hier een fietstocht maken, al dan niet onder begeleiding van een gids of een heerlijke stranddag er van maken op de hagelwitte stranden van Formentera. Ervaar dat elk eiland verschillend is!

8. Ibiza is hét partyeiland!!
Het is algemeen bekend dat Ibiza al jarenlang één van de meest populaire zonbestemmingen van Spanje is. En terecht! Ibiza heeft voor iedere vakantieganger, van jong tot oud, heel veel te bieden. Prachtige zandstranden, gezellige steden met een bruisend nachtleven, gevarieerd en lekker eten, een bijzondere belevenis! Als je voor het partyeiland komt worden je dromen meer dan waar!

9. Ga naar het zeeaquarium.
Ibiza staat natuurlijk al bekend als party eiland maar is ook met kinderen een erg leuke bestemming. Neem ze eens een dagje mee naar het Zeeaquarium Cap Blanc. Dit is gelegen in een grot nabij San Antonio. Juist door die ligging in een grot heeft dit een hele speciale sfeer, ze zullen het niet gauw vergeten!

10. Zeker niet duur.
Een weekje Ibiza duur? Echt niet. Voor zo’n € 500,00 heb je hier de vakantie van je leven. Gegarandeerd dat je terugwilt! Boek nu je Ibiza zonvakantie.